Sunday, September 1, 2013

Till We Meet Again HSDG :)

Assalamualaikum wbt...

Selamat petang dari kediaman baru di Putrajaya bebeh.. :) Baru saja checking in semalam. Penatnya mengangkut barang nak pindah tu haa. Mimi sampai cakap, "Moon..orang rasa numb laa tangan. macam fracture dah.." alolo..hehehe..

Nampaknya jugak secara tidak langsung kami staff tumpangan Hospital Serdang akan kembali bertugas semula kat Institut Kanser Negara kat Putrajaya sini. 

Teringat dulu masa mula-mula masuk Dewan Bedah Hospital Serdang. Rasa sangat janggal suasana tu..Rasa macam every single things diperhatikan dan saya personally nampak macam semua orang tu jahat. Haha, jahat maksudnya macam akan mencari je kesalahan orang2 baru ni. hehe.. *paranoid je kan
Tapi bila dah lama2 kat sana, da rasa comfortable, dulunya tak pandai nak bergurau dengan senior tapi da bole bergurau, gurau halus gurau kasar pun ada jugak.. hehe

Mula jugak kita nampak macam akak ni sombong laa..sebenarnya tak pun..kita kena kenal2 dulu. After that, InsyaAllah bole get along. 
Sekejap aje 3 bulan masa berlalu dekat HSDG, sepanjang 3 bulan tu jugak memang banyak lah benda baru yg saya dapat belajar. Bermentorkan akak yang baik *kadang bole tahan garang gak. Bermain dengan instruments operation, bersosial dengan golongan pertengahan umur, all the surgeons, medical staffs..patients..
Whole bunch of new things I've encountered. I swear I'll never forget those people and memoirs in HSDG. 
Segala pesanan tu InsyaAllah saya akan ikut yang baik2..dan bagi memori sedikit masam tu takpe, saya ingat jugak dan akan saya jadikan ppengajaran dan peringatan untuk lebih waspada di masa akan datang. 

*tetibe rasa rugi lak tak update day by days pengalaman masa keja.
 Terima kasih warga HSDG..I already missing you guys.. :')p/s: rindu nak makan-makan sekali.. main masak-masak dalam pantri masa bulan posa.. main tolak-tolak set.. jerit-jerit kat recovery.. huuu :)
No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...